Confirmen la segona curació del món d'un pacient amb la sida

A més, un tercer pacient està catorze mesos sense virus sense prendre medicació antiretroviral.

Confirmen la segona curació del món d'un pacient amb la sida
Confirmen la segona curació del món d'un pacient amb la sida

Un pacient de Londres s'ha convertit en el segon cas que es cura de la sida després de més de dos anys sense medicació ni rebot viral, segons un estudi coordinat per l'Institut d'Investigació de la Sida IrsiCaixa i l'University Medical Center d'Utrecht, als Països Baixos.

Les anàlisis detecten nivells molt baixos de genoma de VIH en teixits limfoides, però es tracta de material genètic defectuós que no té capacitat replicativa, segons els investigadors i, per tant, no és infecciós.

A més, la revista The Lancet HIV ha publicat aquest dimarts l'estudi que presenta el tercer cas de remissió a llarg termini del VIH després d'un trasplantament de medul·la òssia: un pacient de Düsseldorf, a Alemanya, que està catorze mesos sense virus i sense prendre medicació antiretroviral.

Els investigadors diferencien els conceptes de cura i remissió a llarg termini d'acord amb el temps transcorregut sense rebot viral des de la interrupció de la medicació. Aquests tres casos sense rebot es deuen al fet que les cèl·lules del donant són resistents al virus i, a mesura que van reemplaçant les cèl·lules del receptor després del trasplantament, disminueixen les possibilitats d'infecció per al virus, que acaba desapareixent.

També et pot interessar

stats