Condemnen Weinstein a 23 anys de presó per violació i acte sexual criminal

Les denúncies contra l’exproductor de Hollywood van ser una fita per al moviment #MeToo.

Imatge d'arxiu de l’exproductor de Hollywood Harvey Weinstein arribant al jutjat per conèixer el veredicte
Imatge d'arxiu de l’exproductor de Hollywood Harvey Weinstein arribant al jutjat per conèixer el veredicte / Lucas Jackson (Reuters)

El jutge del Tribunal Suprem de Nova York, James Burke, ha condemnat a 23 anys de presó l’exproductor de cinema Harvey Weinstein.

Fa tres setmanes, un jurat va declarar Weinstein culpable d’acte sexual criminal en primer grau contra l’assistent de producció, Mimi Haley, i de violació en tercer grau contra l’aspirant a actriu, Jessica Mann.

Weinstein, de 67 anys, va ser acusat d’agredir sexualment Mimi Haley al 2006 i de violar Jessica Mann el 2013, uns casos que van ser una fita per al moviment #MeToo, i que van inspirar les dones a fer públiques les acusacions d’assetjament contra homes poderosos.

Durant el juí, els fiscals van retratar Weinstein com un depredador en sèrie que havia manipulat les dones amb la promesa d’obrir-los portes a Hollywood, portar-les a habitacions d’hotel o apartaments privats i, després, assetjar-les i atacar-les violentament. Per la seua banda, el productor es va negar a testificar.

També et pot interessar

stats