Condemnen una dona de 97 anys per complicitat en 10.505 assassinats dels nazis

La nonagenària, que va treballar com a secretària al camp de concentració nazi de Stutthof (Polònia), va fugir de la residència per a no presentar-se en el juí

Imatge d'arxiu del camp de concentració de Stutthof
Imatge d'arxiu del camp de concentració de Stutthof / À Punt NTC

L'Audiència Provincial d'Itzehoe, al nord d'Alemanya, ha condemnat una dona de 97 anys, Irmgard Furchner, a dos anys de llibertat condicional per complicitat en l'assassinat de més de 10.500 presoners del camp de concentració nazi de Stutthof (Polònia), on va exercir com a secretària.

El tribunal alemany ha respost favorablement a la petició de la Fiscalia, que havia sol·licitat la pena per a la nonagenària i ha desestimat la petició de la defensa, que en demana l'absolució.

L'inici del judici de Furchner es va endarrerir el setembre del 2021 quan la dona va fugir de la residència i va estar hores en parador desconegut fins que la Policia la va detindre per no presentar-se al jutjat.

Després de 40 dies de juí, el tribunal ha condemnat l'acusada per complicitat en els més de 10.000 assassinats consumats i temptativa en cinc més, segons ha informat Efe citant la cadena pública regional NDR.

Vora 65.000 persones van morir de fam, de malalties o a les cambres de gas de Stutthof, entre presoners de guerra i jueus atrapats en la campanya d'extermini dels nazis.

També et pot interessar

stats