Condemnen a presó una periodista a Tailàndia per injúries sobre una granja de pollastres

Suchanee Cloitre va comentar en Twitter una denúncia d'explotació de treballadors immigrants birmans.

La periodista Suchanee Cloitre en una imatge d'arxiu
La periodista Suchanee Cloitre en una imatge d'arxiu / National Union of Journalists Thailand NUJT (Facebook)

Un tribunal de Tailàndia ha condemnat a dos anys de presó per injúries ana periodista que va comentar en Twitter una denúncia d'explotació de treballadors immigrants en una granja de pollastres del país.

Suchanee Cloitre, que aleshores treballava per al canal Vocie TV, va rebre la denúncia de Thammakaset Co després de fer uns comentaris sobre la queixa per maltractaments que catorze immigrants birmans havien presentat l'agost de 2016 contra l'empresa.

El tribunal de Lopburi, al centre del país, ha imposat aquest dimarts la condemna de presó a la periodista, que va quedar en llibertat després de pagar una fiança de 2.240 euros, segons ha confirmat la seua advocada, Waraporn Uthairangsri. Segons ha anunciat, apel·laran la sentència.

“Suchanee va quedar molt sorpresa. No s'esperava que el tribunal la condemnara amb una pena tan greu. Però ara ja està més tranquil·la i preparant l'apel·lació”, ha dit la lletrada.

La demanda contra la periodista és una de la vintena que Thammakaset, un dels principals grups d'alimentació del país asiàtic, ha interposat contra treballadors i activistes per difamació i injúries.

També et pot interessar

stats