La companyia xinesa Evergrande es desploma un 11,6% en borsa

Aquest dijous acabà el termini per a pagar els interessos d'un grup de bons offshore i ara té 30 dies abans que es considere oficialment que ha incorregut en impagament

Un dels edificis a la Xina de l'Evergrande Group
Un dels edificis a la Xina de l'Evergrande Group / Reuters
24 de setembre 2021 - 11:29

Les accions del gegant immobiliari xinés Evergrande s'han desplomat aquest divendres un 11,6% en borsa després del venciment, aquest dijous, del termini per a pagar els interessos d'un grup de bons offshore.

Si bé en l'obertura de la sessió la caiguda havia sigut molt més moderada, de poc més d'un 2%, finalment s'ha imposat la incertesa sobre aquests pagaments, que suposarien un desemborsament d'uns 84 milions de dòlars.

La companyia ha entrat ara en un termini de 30 dies abans que es considere oficialment que ha incorregut en impagament.

A aquesta quantitat se sumaran el pròxim 29 de setembre 47,5 milions de dòlars més d'una altra tanda de bons offshore.

Evergrande si que havia promés que afrontaria els pagaments dels interessos d'una tanda de bons cotitzats en iuans a través de la Borsa de Shenzhen –l'equivalent a uns 36 milions de dòlars–, la qual cosa havia alleujat momentàniament els temors dels inversors sobre una possible fallida de la companyia, que aquest dijous es va alçar un 17,6% en borsa.

Els problemes de liquiditat del conglomerat i el mal rendiment d'alguns dels seus negocis figuren entre els factors que han provocat que el seu valor borsari haja caigut més d'un 80% des que va començar l'any.

Del passiu total de la companyia, que ascendeix a més de 300.000 milions de dòlars, uns 37.000 milions de dòlars es corresponen a préstecs que han de retornar abans del final del primer semestre de 2022.

També et pot interessar

stats