El comité del parlament britànic considera que Johnson va "enganyar deliberadament" en el Partygate

L'exprimer ministre britànic qualifica de "fem" i "mentida" l'informe i considera que "és un dia espantós per a la democràcia"

Boris Johnson es una imatge d'arxiu
Boris Johnson es una imatge d'arxiu / Peter Nichols (Reuters)
15 de juny 2023 - 11:25

L'exprimer ministre britànic Boris Johnson ha qualificat aquest dijous de "fem" l'informe d'un comité parlamentari que l'acusa d'enganyar deliberadament la Cambra dels Comuns i ha considerat que és un "dia espantós" per a la democràcia.

"El comité diu que vaig enganyar deliberadament la Cambra i que quan vaig parlar estava ocultant conscientment a la Cambra el meu coneixement de fets il·lícits. Això és fem. És una mentida. Per a arribar a aquesta conclusió embogida, el comité es veu obligat a dir una sèrie de coses que són absurdes o que els fets contradiuen", ha dit Johnson.

"Arribem a la conclusió que quan li va dir a la Cambra i a aquest comité que s'estaven complint les regles i l'orientació, el seu propi coneixement era tal que deliberadament va enganyar la Cambra i aquest comité", ha assenyalat aquest dijous l'informe del Comité de Privilegis dels Comuns, que va investigar el Partygate durant més d'un any.

En un comunicat, l'excap de govern conservador, que va anunciar el divendres la renúncia al seu escó, considera que hui és "un dia espantós per als diputats i la democràcia" i assegura que cap parlamentari està "a resguard d'una vendetta".

També et pot interessar

stats