Boris Johnson dimiteix com a diputat del Parlament britànic

L'antic cap de govern ha assenyalat el comité parlamentari que l'investiga per les festes en Downing Street durant la pandèmia

Johnson s'acomiada de la Cambra dels Comuns amb un "hasta la vista, baby"
Johnson s'acomiada de la Cambra dels Comuns amb un "hasta la vista, baby" en juliol del 2022 / Reuters

L'ex primer ministre britànic Boris Johnson ha anunciat aquest divendres que abandona el seu escó com a diputat conservador en la Cambra dels Comuns amb efecte immediat. En un comunicat remés als mitjans, l'antic cap de govern ha afirmat que el comité parlamentari que investiga si va mentir sobre les festes en Downing Street durant la pandèmia li ha “deixat clar” en una carta que es prepara per a expulsar-lo de la cambra.

“És molt trist abandonar el Parlament —almenys ara com ara—, però sobretot estic desconcertat i horroritzat pel fet de poder ser expulsat, antidemocràticament, per un comité presidit i dirigit per la laborista Harriet Harman, amb un biaix tan atroç”, ha assenyalat.

Johnson va renunciar al càrrec de primer ministre el juliol de 2022, per la rebel·lió de membres del seu govern en protesta per la seua gestió i per diversos escàndols que van esguitar el seu executiu, com les festes en Downing Street quan hi havia fortes restriccions per la pandèmia.

També et pot interessar

stats