La Comissió Europea denuncia França, Alemanya, Itàlia i el Regne Unit per la mala qualitat de l'aire

Espanya, que estava advertida, s'allibera de la demanda per les noves mesures anunciades

Un núvol negre de contaminació sobre París
Un núvol negre de contaminació sobre París / Reuters

La Comissió Europea (CE) ha denunciat França, Alemanya, Itàlia, el Regne Unit, Hongria i Romania davant del Tribunal Europeu de Justícia per la mala qualitat de l'aire en els territoris respectius. Així ho ha confirmat el Comissari de Medi Ambient, Karmenu Vella, en declaracions a Brussel·les.

Aquesta demanda arriba després de la cimera de gener on la CE va exigir nous compromisos a nou països membres que no complien amb els objectius ambientals fixats el 2005 i el 2010. Fa uns mesos els va reunir a Brussel·les per a donar-los un ultimàtum. I hui ha fet un pas més.

"Els estats membres ja havien rebut prou avisos en els últims anys per a millorar la situació, i cal aconseguir millores de manera més ràpida", ha afegit Karmenu Vella. 

Al gener Espanya també fou advertida, però ha esquivat la denúncia gràcies a les mesures anunciades pel govern central i els ajuntaments de Madrid i Barcelona, que són els més afectats. En la mateixa situació han quedat Eslovàquia i la República Txeca.

Tots els països denunciats hauran d'explicar als tribunals per què no respecten els límits d'emissions de diòxid de nitrogen, que provenen fonamentalment dels automòbils, i són altament contaminants. 

També et pot interessar

stats