Colps a intervals de 30 minuts en les profunditats marines on va desaparéixer el submergible turístic

La Guàrdia Costanera dels Estats Units desvia a la zona les operacions de cerca submarina de la nau amb cinc tripulants extraviada de camí cap a les restes del Titanic

Imatge de Titan, la nau submarina extraviada amb cinc tripulants
Imatge de Titan, la nau submarina extraviada amb cinc tripulants / Oceangate Expeditions (Reuters)

L'aeronau militar canadenca que participa en el dispositiu de busca del submergible turístic extraviat de camí a les restes del Titànic ha detectat "sons" en la zona en què es creu que podria estar la nau. Són colps en intervals de 30 minuts que han revifat l'esperança de localitzar el vehicle submarí i de rescatar amb vida els seus cinc tripulants. La Guàrdia Costanera dels Estats Units, que coordina les tasques, ha confirmat la recepció dels sorolls, que ha filtrat la revista Rolling Stone.

Les operacions de recerca submarina robòtica s'han desviat a la zona, on encara no hi ha cap signe tangible de Titan, el submergible desaparegut. El rescat submarí s'enfronta a reptes enormes. Es tracta de localitzar una peça de la mida d'una furgoneta a dues milles nàutiques de profunditat, en la foscor absoluta, en el vast Atlàntic, i amb una pressió hidroestàtica extrema.

El temps corre en contra la tripulació. Se submergiren diumenge amb 96 hores d'oxigen, de les quals ja n'han consumides vora la meitat. Dins viatgen els exploradors Hamish Harding i Paul-Henry Nargeolet, l'empresari pakistanés Shahzada Dawood i el seu fill Suleman. Pilota la nau el mateix conseller delegat d'OceanGate, l'empresa que ha organitzat el viatge, Stockton Rush.

Els viatgers han pagat 250.000 euros per l'oportunitat de veure les restes del Titanic, el famós transatlàntic afonat el 1912, en el viatge inaugural, a 4.000 metres de fondària. Al CEO d'OceanGate el van advertir el 2018 una trentena de veus expertes del sector de la construcció de naus submergibles sobre els riscos que suposava l'explotació comercial d'aquestes expedicions submarines.

També et pot interessar

stats