Colòmbia trenca relacions diplomàtiques amb Israel

La mesura es farà efectiva a partir del dijous 2 de maig

El president de Colòmbia, Gustavo Petro, a una imatge d'arxiu
El president de Colòmbia, Gustavo Petro, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El president colombià, Gustavo Petro, ha anunciat este dimecres que trenca relacions amb Israel pel "genocidi" contra el poble palestí. La mesura es farà efectiva a partir del dijous 2 de maig.

Ho ha anunciat a Bogotà durant el seu discurs davant dels treballadors pel Primer de Maig. Petro és un ardorós defensor de la causa palestina i ha comparat nombroses vegades els bombardejos de la Franja amb els atacs dels nazis en la Segona Guerra Mundial. Hui ha assegurat que la humanitat es manifesta als carrers "per milions" perquè "està d'acord amb nosaltres i nosaltres amb ella", en referència a la seua decisió de trencar relacions. El president de Colòmbia ha demanat que no tornen "les èpoques del genocidi, de l'extermini d'un poble sencer davant dels nostres ulls, davant de la nostra passivitat".

Petro ja havia amenaçat el passat 15 d'octubre amb suspendre relacions diplomàtiques amb l'estat jueu, precisament dos setmanes després que començara la guerra a Gaza pels atacs a Israel del braç armat de Hamàs. El 26 de març, va reiterar la seua amenaça de trencar relacions si Israel no complia la resolució d'alto el foc a Gaza, demanada pel Consell de Seguretat de l'ONU. "Si mor Palestina mor la humanitat i no la deixarem morir, com no deixarem morir la humanitat", ha afirmat hui.

La guerra a Gaza ja ha causat la mort de més de 34.500 palestins, segons el mitjà israelià Walla.

Després de l'anunci, el públic ha reaccionat amb crits de "Visca Palestina lliure i sobirana" i "Avall el genocidi palestí".

També et pot interessar

stats