La cimera entre Trump i Kim Jong-un acaba de forma abrupta i sense acord

El president dels Estats Units diu que el líder nord-coreà li havia demanat alçar les sancions i això no podien fer-ho.

Segona cimera entre el president dels Estats Units, Donald Trump, i el líder nord-coreà, Kim Jong-un, a Vietnam

La segona cimera entre el president dels Estats Units, Donald Trump, i el líder nord-coreà, Kim Jong-un, ha finalitzat abans del que es preveia i sense que els dos dirigents aconseguiren "cap acord" ni signaren la declaració conjunta que els seus equips havien negociat. Trump ha explicat que Kim Jong-un volia que alçaren les sancions a Corea del Nord de forma íntegra i que els Estats Units no podien fer això.

L'abrupta fi de la cimera s'ha produït després de la segona reunió entre els dos. Així, no hi va haver esmorzar de treball ni tampoc cerimònia de signatura d'una declaració conjunta, en la qual s'esperava que els dos governs detallaren possibles nous compromisos sobre desnuclearització i fins i tot es comprometeren a subscriure una declaració de pau a la península coreana i a iniciar relacions diplomàtiques.

Malgrat això, el president nord-americà ha descrit com a "productiva" la seua segona cimera amb Kim Jong-un, però ha confirmat que va decidir no signar cap acord amb ell, perquè "de vegades cal retirar-se".

El secretari d'Estat dels Estats Units, Mike Pompeo, ha explicat que el líder nord-coreà "no estava preparat" per a implementar els avanços en desnuclearització que Washington ha demanat a Pyongyang en la cimera de Hanoi, al Vietnam. "Li van demanar que fera més, però no estava preparat per a fer-ho", ha dit Pompeo.

"M'hauria agradat aconseguir més avanços, però continue sent optimista respecte al progrés que hem fet i que ens ha posat en una posició favorable per a aconseguir un bon resultat", segons ha explicat el secretari d'Estat. La portaveu de la Casa Blanca, Sarah Sanders, ha indicat que els seus equips respectius tornaran "a reunir-se en el futur".

També et pot interessar

stats