La capital d’Austràlia, confinada en detectar-se un únic cas de coronavirus

Les autoritats argumenten que la mesura s’adopta pel risc que comporta Nova Gal·les del Sud, regió fronterera amb Canberra, on hi ha un rebrot de casos

Clients d’un supermercat fan cua en un supermercat de Canberra, hores abans d’entrar en vigor el confinament
Clients fan cua en un supermercat de Canberra, hores abans d’entrar en vigor el confinament / Efe

La capital d’Austràlia, Canberra, i les zones limítrofes estaran confinades durant els pròxims set dies perquè les autoritats sanitàries han detectat un cas de Covid, un contagi d’origen desconegut, concretament. La nova mesura és una manifestació més de l’estricta estratègia per a erradicar el virus per la qual aposta Austràlia. 

Aquesta mesura afectarà uns 430.000 residents de la capital. Les autoritats han adoptat aquesta mesura en identificar la primera infecció en 13 mesos en aquest territori. La situació sanitària de Nova Gal·les del Sud, l'única frontera de Canberra, on hi ha un rebrot de casos vinculats a la variant delta del virus, ha motivat aquesta mesura. 

"És el risc més greu per a la seguretat pública al qual s’enfronta el territori [afectat] des de l'inici de la pandèmia", va afirmar el cap del govern regional, Andrew Barr. 

El rebrot de casos a Austràlia ha obligat a imposar quarantenes en diverses regions, que suposen la meitat dels 25 milions de pobladors del país oceànic. Actualment, el confinament està vigent en les seues dues ciutats més poblades: Sydney, des del 26 de juny i fins al 27 d'agost, i Melbourne, entre el 5 i el 19 d'agost.

En l’últim balanç oficial, Austràlia ha registrat 345 noves infeccions i 2 víctimes a Nova Gal·les del Sud, i 21 casos a Melbourne, a més de deu contagis a Brisbane. 

Des de l’inici de la pandèmia, Austràlia acumula més de 37.300 casos locals, incloses 946 morts, i fins ara ha aconseguit vacunar amb la pauta completa el 20% de la població.

També et pot interessar

stats