Camil·la serà reina: el regal d'Isabel II en el seu 70 aniversari com a monarca

La reina d'Anglaterra celebra aquest diumenge 70 anys en el tron i ha aprofitat l'ocasió per a donar suport públicament per primera vegada a la dona del seu fill, el príncep Carles, com a futura reina consort

El príncep Carles i Camil·la Parker-Bowles en una foto d'arxiu
El príncep Carles i Camil·la Parker-Bowles en una foto d'arxiu / À Punt NTC

La reina Isabel II ha aprofitat el 70 aniversari del seu regnat per a demanar que la duquessa de Cornualla, Camil·la Parker-Bowles, siga considerada reina consort una vegada el príncep Carles li succeïsca en el tron.

"És el meu sincer desig que, quan arribe aquest moment, Camilla siga coneguda com a reina consort mentre continua amb el seu lleial servei", ha confessat Isabel II en el comunicat pels seus 70 anys de regnat.

La monarca s'ha mostrat "profundament i humilment" agraïda per la "lleialtat i l'afecte" que la ciutadania britànica continua demostrant-li. "I, quan, en la plenitud dels temps, el meu fill Carles es convertisca en rei, sé que li donareu a ell i a la seua esposa Camil·la el mateix suport que m'heu donat a mi", ha vaticinat Isabel II.

La reina ha abordat directament la qüestió no resolta del futur títol de la duquessa de Cornualla, la qual cosa ha "commogut i honrat" el príncep de Gal·les i la seua esposa, segons ha assegurat un portaveu a la cadena BBC. La polèmica sempre ha envoltat la parella per les conseqüències de la seua relació en el matrimoni de Carles i Diana de Gal·les.

Carles i Camilla, els dos divorciats, es van casar el 2005 mitjançant un matrimoni civil. Camil·la no s'havia atrevit a acceptar el títol de princesa de Gal·les per respecte a la memòria de la princesa Diana, morta el 1997 en un accident de trànsit. Sense aquest títol que li ha oferit la reina Isabel II, la duquessa de Cornualla, de 74 anys, estava relegada a un segon pla de la reialesa.

També et pot interessar

stats