Cadena perpètua per a l'autor de la matança de 51 musulmans a Nova Zelanda

Es tracta de la primera vegada que s'aplica aquesta pena en aquest país.

L'australià Brenton Tarrant durant el juí
L'australià Brenton Tarrant durant el juí / John Kirk-Anderson

L'autor confés de la matança de 51 persones musulmanes en un atemptat perpetrat el 15 de març de 2019 contra dues mesquites a Nova Zelanda ha sigut condemnat a cadena perpètua sense dret a llibertat condicional. És la primera vegada que en aquest país s'aplica una pena així.

“Els seus crims són tan malvats que encara que se'l mantinga pres fins a la mort, això no esgotarà el castic i condemna que requereixen”, ha dit el jutge Cameron Mander, del Tribunal Superior de Christchurch, a l'australià Brenton Tarrant, de 29 anys.

Tarrant ha sigut condemnat per 51 càrrecs d'assassinat, 40 per intent d'assassinat i un per terrorisme per l'atac amb armes semiautomàtiques, que va retransmetre parcialment a través de xarxes socials, a les mesquites d'Al Noor i Linwood, a la ciutat de Christchurch, quan tenia lloc la tradicional oració dels divendres.

La sentència s'ha dictat després de tres dies en què més de 90 supervivents de l'atemptat i familiars de les víctimes han donat testimoni davant el tribunal, després que Tarrant es declarara culpable de tots els càrrecs el març passat i decidira renunciar a la seua defensa.

La decisió sense precedents de Mander d'aplicar la cadena perpètua sense dret a llibertat condicional es basa en una reforma legislativa introduïda fa una dècada per als crims més greus d'assassinat.

Jacinda Ardern: “Mereix una vida en complet silenci”

Jacinda Ardern: “Mereix una vida en complet silenci”

La primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, s'ha pronunciat després de conéixer la resolució judicial i ha dit que Tarrant “mereix tota una vida en complet i absolut silenci”. La mandatària ha expressat el seu “alleujament” en conéixer la condemna: “El trauma del 15 de març no es curarà fàcilment, però hui espere que siga l'última vegada que tinguem motius per a escoltar el nom del terrorista que hi va estar darrere”, ha assenyalat.

També et pot interessar

stats