Buckingham, "preocupat" per les acusacions de racisme de Meghan i Enric

La corona britànica assegura sentir-se "entristida" després de conéixer el sofriment denunciat pels ducs de Sussex en una polèmica entrevista amb Oprah Winfrey

Els ducs de Sussex amb la reina Elísabet II, en una imatge d'arxiu
Els ducs de Sussex amb la reina Isabel II, en una imatge d'arxiu / Reuters

Un dia després de la polèmica entrevista de Meghan Markle i el príncep Enric en la cadena estatunidenca CBS, des del palau de Buckingham s'ha trencat el silenci. Davant la revelació dels ducs de Sussex que alguns membres de la casa reial britànica havien fet comentaris racistes sobre el primer fill de la parella, la reina Isabel II ha optat per mostrar-se conciliadora amb un missatge en què ha assegurat que es pren "molt seriosament" aquestes acusacions.

A través d'un comunicat, fet públic en la vesprada de dimarts, la monarquia britànica assegura estar "entristida" després de conéixer el sofriment d'Enric i Meghan i ha admés que els problemes que exposaren en l'entrevista són "preocupants, especialment el del racisme". Buckingham, assegura el breu escrit, es pren "molt seriosament" les qüestions denunciades i per això "seran tractades per la família en privat". 

Comunicat del palau de Buckingham després de l'entrevista de Meghan i Enric en la cadena CBS
Comunicat del palau de Buckingham després de l'entrevista de Meghan i Enric en la cadena CBS / Reuters

Han sigut només 61 paraules amb les quals la corona britànica intenta demostrar l'empatia que precisament la parella assegurava no haver trobat en la casa dels Windsor. Però, a pesar que el to és en principi conciliador, la reina Isabel adverteix que alguns records sobre el que va passar "poden variar", de manera que qüestiona subtilment la precisió de les acusacions. El palau de Buckingham conclou el breu missatge recordant l'estima pels ducs de Sussex i el seu fill: "Enric, Meghan i Archie sempre seran membres molt volguts de la família reial". 

L'entrevista, gravada a Los Angeles, on resideix actualment la parella, ha alçat una gran polseguera i amenaça de sumir la monarquia britànica en la pitjor crisi viscuda en dècades, segons apunten diversos mitjans nacionals. La casa reial britànica s'ha vist sotmesa a molta pressió des d'alguns sectors monàrquics per a contestar a les acusacions dels ducs, ja que els reclamaven una resposta dura. 

Portades dels diaris britànics al dia següent de l'entrevista
Portades dels diaris britànics al dia següent de l'entrevista / Reuters

Meghan i Enric van explicar a la periodista i presentadora Oprah Winfrey, amb tots els detalls, els motius pels quals es van apartar de la Corona fa un any, així com els pensaments suïcides que va tindre ella en un moment determinat i la falta d'ajuda per part de la família reial. La duquessa de Sussex va relatar en concret com un membre de la família reial va preguntar quin seria el color de pell d'Archie quan ella (d'origen interracial) estava embarassada. Ell, per la seua banda, va confirmar que el racisme que van patir va ser "en gran part" la raó per la qual tots dos decidiren abandonar el Regne Unit. 

El govern britànic s'ha mantingut en silenci davant les acusacions pronunciades en l'entrevista, tot i que l'oposició laborista ha demanat obrir una investigació sobre les "greus" denúncies de racisme en el si de la casa dels Windsor. 

També et pot interessar

stats