Brussel·les obliga la plataforma de moda xinesa Shein a combatre el contingut il·legal

L'empresa asiàtica haurà de comprovar que en el web no es venguen productes falsos, nocius o que incomplisquen la protecció de drets d'autor

Imatge d'arxiu de l'aplicació de SHEIN
Imatge d'arxiu de l'aplicació de Shein / XanderSt (Shutterstock)

La Comissió Europea ha obligat este divendres Shein, la botiga en línia de moda ràpida d'origen xinés, a complir la llei de serveis digitals, la normativa de la Unió Europea que obliga a eliminar ràpidament el contingut il·legal en internet. Brussel·les ha aprovat hui la decisió en comprovar que Shein compleix el requisit de tindre més de 45 milions d'usuaris mensuals a la Unió Europea. Segons la Comissió, haurà de complir el reglament a partir del final d'agost d'enguany.

Així, l'empresa haurà de comprovar que en la seua pàgina web no es venguen productes falsos, nocius o que incomplisquen la protecció de drets d'autor. Per a això haurà de modificar, si és necessari, el funcionament dels seus algorismes que recomanen continguts als clients, més enllà d'eliminar les peces si detecta que són il·legals. Per a localitzar quins poden ser-ho, també haurà de facilitar als usuaris un mecanisme perquè puguen advertir la companyia en cas que troben l'existència d'estos productes.

Entre les mesures que haurà de complir, també està la de prestar especial atenció a la protecció dels menors i la de no mostrar publicitat personalitzada amb base en la recollida de dades delicades com la raça, l'orientació sexual o les idees polítiques. Per a demostrar que està complint amb estos requisits de mitigació de riscos, Shein haurà d'entregar un informe a la Comissió Europea el mes d'agost i, posteriorment, de manera anual.

A més, haurà de permetre que les autoritats estatals tinguen accés al disseny dels seus algorismes, un permís que també haurà de concedir a investigadors externs. En cas de no complir estes obligacions, la llei de serveis digitals preveu multes de fins a un 6% de la facturació mundial anual de cada empresa.

També et pot interessar

stats