H&M denuncia Shein per presumptament copiar els seus dissenys

Demana una orde judicial que frene aquest tipus d’actuacions

Imatge d'arxiu de l'aplicació de SHEIN
Imatge d'arxiu de l'aplicació de Shein / XanderSt (Shutterstock)

H&M ha demandat Shein a Hong Kong per una infracció contra els drets d'autor dels dissenys de l'empresa sueca i demana una ordre judicial que frene aquest tipus d'actuacions. Entre els acusats es troba Zoetop Business Co., entitat amb seu a Hong Kong i anterior propietària de la marca xinesa, i Shein Group Ltd., segons l'acte de citació emés el juliol de 2021 al qual ha tingut accés Bloomberg News.

Després de l'audiència celebrada el passat 21 de juny en el Tribunal Superior de Hong Kong, es van fer públiques fotos de dotzenes d'articles, com vestits de bany o jerseis, que H&M aportava com a proves per a demostrar que Shein li havia robat els dissenys.

Un portaveu de la marca sueca ha assegurat que Shein ha comés infraccions relacionades amb els seus dissenys en múltiples ocasions. Per la seua banda, des de la marca xinesa no han volgut fer declaracions sobre el cas. La pròxima audiència està prevista per al dia 31 d'aquest mes.

Només enguany, als Estats Units s'han comptabilitzat ja una dotzena de demandes contra Shein per violacions de la propietat intel·lectual. A més, segons ha recollit Bloomberg News, hi ha advocats americans que afirmen que aquest tipus d'actuacions per part del fabricant de moda xinés són "una part integral del seu model de negoci".

També et pot interessar

stats