Brussel·les demana a França que reconsidere la decisió d'ajornar la connexió d'alta velocitat amb Espanya

La Comissió Europea ha dit que confia en la decisió definitiva de París, que s'espera per a l'estiu

Vies de tren, en arxiu
Vies de tren, en arxiu / Europa Press

La Comissió Europea ha valorat de “preocupant” la decisió del govern francés d’ajornar fins a 2042 el desenvolupament de la connexió d'alta velocitat amb Espanya pel corredor atlàntic. L’organisme europeu ha demanat a França que reconsidere aquest calendari, perquè encara és possible complir amb l'objectiu de culminar el projecte en l'horitzó de 2030, tal com es contempla en la xarxa transeuropea de transports de la UE.

“Estem en un moment crític respecte al futur calendari dels principals projectes transfronterers a França”, ha resumit Carlo Sacchi, expert de l'executiu comunitari responsable del corredor atlàntic, davant de la comissió de Transports del Parlament Europeu. Sacchi ha recordat que París treballa amb un full de ruta revisat per a les seues inversions en infraestructures ferroviàries dels pròxims anys. La versió definitiva s'espera per a estiu. En una primera orientació a l'inici de l'any, els projectes transeuropeus van quedar relegats a una segona fase de desenvolupament, una vegada culminats altres nacionals.

El tècnic europeu ha insistit que confia que França reconsidere aquest plantejament. "Les decisions preses en els pròxims mesos seran determinants", ha continuat. "La Comissió Europea creu important la realització transfronterera de la xarxa europea, motiu pel qual la realització d'aquests dos trams ha de ser realitzada al mateix temps", ha afegit. 

Per això, ha demanat paciència fins a veure quina és la decisió definitiva de París, que s'espera per a l'estiu, i de la qual ha dit que "confia que vaja en la línia que defensem".

També et pot interessar

stats