Brussel·les certificarà els sensesostre perquè puguen continuar al carrer amb el toc de queda

Des de l'Ajuntament apunten que els albergs estan al límit de la capacitat.

Brussel·les certificarà els sensesostre perquè puguen continuar al carrer amb el toc de queda
Brussel·les certificarà els sensesostre perquè puguen continuar al carrer amb el toc de queda

Amb la nova onada de casos de coronavirus, els governs han imposat mesures que, en moltes ocasions, no donen cobertura social i jurídica a les persones. És el cas de les persones sense sostre que, amb el toc de queda, no tenen la possibilitat d'acudir a un lloc a tancar-se per a passar les hores que inclouen aquesta normativa.

Per aquest motiu, a Brussel·les, han ideat una norma polèmica: un permís especial perquè els sensesostre puguen seguir dormint al carrer. Així, l'Ajuntament de la capital belga ha anunciat que repartirà “certificats” que permetran a milers de sensesostre continuar transitant pels carrers de la localitat sense ser sancionats per la policia.

Aquesta situació ha alçat polèmica pel fet d'haver institucionalitzat la vida al carrer, una situació al marge del sistema. D'aquesta forma s'accepta com a normalitzada la situació d'aquestes persones.

No obstant això, des del consistori de Brussel·les apunten que és una forma d'evitar que tinguen un doble càstig, perquè els albergs de la ciutat ja estan al límit de la capacitat i no poden acollir més persones. Una situació agreujada pel tancament d'un dels albergs més grans de la ciutat, on a principis de mes es van començar a fer reformes.

Diversos col·lectius reclamen alternatives a aquesta situació. Moltes ciutats van obrir espais per a acollir els sensesostre. A Madrid, al principi del primer estat d'alarma ja es va habilitar un pavelló a Ifema i a Barcelona també va ocórrer el mateix a la Fira. També altres ciutats arreu del món, com San Francisco, París, Nova York o Londres han habilitat espais.

Actualment, a Brussel·les hi ha registrats més de 2.100 sensesostre que dormen cada dia al carrer i ja s'han expedit 2.500 certificats.

També et pot interessar

stats