Brussel·les adverteix a la Junta d’Andalusia que la llei de Doñana va “en sentit contrari” de la seua protecció

El comissari de Medi Ambient remarca que la nova llei andalusa podria degradar l’aiguamoll 

La marisma de El Rocío, a Doñana, seca en el mes de novembre de 2022
La marisma de El Rocío, a Doñana, seca en el mes de novembre de 2022 / SEO / BIRDLIFE

La Comissió Europea ha carregat aquest dilluns contra el projecte de llei de regadiu en Doñana durant una reunió amb la Junta d’Andalusia que ha tingut lloc a Brussel·les. El comissari de Medi Ambient, Virginijus Sinkevicius, ha recordat que aquesta normativa va “en sentit contrari” a l'obligació de protegir el parc natural i “podria degradar l'aiguamoll”.

El conseller andalús de Sostenibilitat, Medi Ambient i Economia Blava, Ramón Fernández-Pacheco, ha declarat que el comissari li ha “expressat la preocupació que té pel compliment de la sentència” del Tribunal de Justícia de la UE del 2021, que obliga Espanya a protegir el parc. El conseller ha assegurat que el comissari s’ha “compromés a avaluar tots els arguments” del govern andalús. En canvi, ha evitat esmentar la crítica oberta de Sinkevicius al projecte de llei andalús. 

Precisament les autoritats europees ja van advertir d’aquest efecte en una carta dirigida al govern espanyol en dues cartes, una del 20 de març del 2023 i una anterior, del 31 de gener del 2022.

També et pot interessar

stats