Britney Spears, més prop de la llibertat

La Justícia permet a la cantant que contracte un nou advocat per a lluitar contra la tutela de son pare

Imatge d'arxiu de Britney Spears durant la celebració dels premis Glaad
Imatge d'arxiu de Britney Spears durant la celebració dels Premis Glaad / Mario Anzuoni (Reuters)

Tretze anys després, la Justícia fa un pas avant perquè Britney Spears puga recuperar la seua vida laboral i personal. El Tribunal Superior de Los Angeles ha permés que la cantant puga triar el seu advocat, un canvi substancial en la tutela legal que controla son pare i que vol posar-li fi.

A partir d'ara, Britney estarà representada per Mathew Rosengart, un advocat que ha portat casos de gent famosa com Sean Penn i Steven Spielberg, i que tindrà com a primer objectiu traure de la tutela a Jamie Spears, pare de l'artista. En declaracions als mitjans, Rosengart ja ha assegurat que analitzaran “de dalt a baix” el que ha succeït durant l’última dècada. 

Des de 2008, Britney havia estat representada per Samuel Ingham. Al lletrat el va designar el Tribunal, però recentment va sol·licitar retirar-se després que la seua tasca quedara en entredit quan la cantant va dir que mai l'havia deixada parlar en contra de la tutela. A això s’afigen unes informacions del diari The New York Times que calculen que hauria guanyat més de 3 milions de dòlars per aquest cas.

A més, el fet que Britney puga contractar el seu representant posa en dubte l'existència de la pròpia tutela legal, un mecanisme reservat per a persones greument incapacitades i que se suposa que no poden fer-se càrrec de si mateixes.

La cantant ha celebrat la notícia en el seu compte personal d’Instagram, on ha assegurat sentir-se agraïda i beneïda. A més, ha aprofitat per a donar les gràcies a tots els seus fans per donar-li suport en els últims anys. “No sabeu el que significa per a mi el suport d’aquests fans tan increïbles”, ha assegurat. 

Britney: “Vinc ací per a desfer-me de mon pare”

La cantant va tornar a intervindre per telèfon en el juí el passat dimecres, a pesar que la seua aparició no estava en els plans de la vista. Britney va sentenciar: “Vinc ací per a desfer-me de mon pare i denunciar-lo per abús". 

La intèrpret d’èxits mundials com Oops!... I did it again o Toxic va valorar els seus 13 anys privada de llibertat com una "absoluta crueltat" en què va arribar a pensar que volien matar-la i l'únic objectiu de la qual era fer-la sentir que "estava boja".

Grans estreles de la música donen suport a Britney 

Des de l’inici de l’obertura del juí per a recuperar la tutela el passat mes de juny, nombroses artistes internacionals han donat suport a Britney en la seua causa. Destaquen els missatges de la considerada com la reina del pop, Madonna, que deia açò en unes històries en Instagram: “Això és una violació dels drets humans. Britney, et traurem de la presó”. 

També l’ha defesa Christina Aguilera que, en un fil extens de Twitter, sentenciava: “Totes les dones han de tindre el dret de controlar el seu cos, el seu sistema reproductiu, el seu espai, la seua curació i la seua felicitat”. Cal recordar que en les primeres declaracions del juí, l’artista va assegurar que els seus pares la van forçar a posar-se un dispositiu intrauterí per a “controlar-li la fertilitat” i que no la deixaven llevar-se’l. 

També et pot interessar

stats