Boris Johnson viatja per sorpresa a Kíiv per a reunir-se amb Zelenski

La Conferència de Donants a favor d'Ucraïna, organitzada per la Unió Europea i el Canadà, ha recaptat 10.000 milions d'euros

El primer ministre britànic, Boris Johnson, reunit amb el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski
El primer ministre britànic, Boris Johnson, reunit amb el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski / @UkrEmbLondon (Twitter)

El primer ministre britànic, Boris Johnson, s'ha reunit aquest dissabte amb el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, en una visita a Kíiv que no havia sigut anunciada prèviament.

L'ambaixada d'Ucraïna al Regne Unit, ha publicat a Twitter una fotografia d’ambdós líders asseguts en un despatx, al costat de les banderes de tots dos països, amb el missatge: "Sorpresa".

La trobada ocorre un dia després que el Regne Unit haja anunciat l'enviament de nou material militar per valor de 120 milions d'euros. Un portaveu del primer ministre britànic ha indicat que el viatge representa una "mostra de solidaritat amb els ucraïnesos" i que els dos mandataris s'han citat per a abordar el suport a Ucraïna per part de Downing Street “a llarg termini".

Un esdeveniment benèfic recull 10.000 milions per a Ucraïna

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha informat que l’executiu europeu s’ha compromés a destinar mil milions d’euros a Ucraïna i als països que estan rebent persones refugiades que escapen de la guerra amb Rússia. L'anunci s'emmarca en la Conferència de Donants a favor d'Ucraïna organitzada per la Unió Europea i el Canadà, que ha recaptat 10.000 milions d'euros i en què han participat artistes com Bon Jovi, U2 o Julian Lennon.

Von der Leyen ha detallat a Varsòvia, on ha assistit a l'acte de cloenda de la conferència, que sis-cents milions d’euros es destinaran a les autoritats ucraïneses i parcialment a l’ONU. Els quatre-cents milions restants els rebran els països que estan ajudant la població que ha abandonat Ucraïna a conseqüència de la invasió russa del país.

L'anunci de l'alta mandatària europea s'ha fet un dia després de reunir-se amb Zelenski, una trobada en què va prometre accelerar l’examen sobre la candidatura ucraïnesa d'ingrés al bloc dels Vint-i-set.

També et pot interessar

stats