Boris Johnson publicarà unes memòries sobre el seu pas per Downing Street

El 2022, l'ex primer ministre britànic ja va facturar més de set milions d'euros per quatre discursos

Perfil de Boris Johnson
Perfil de Boris Johnson

L'editorial anglesa HarperCollins ha confirmat aquest dilluns que ha adquirit les memòries de l’ex primer ministre Boris Johnson. La directora editorial d'HarperCollins, Arabella Pike, ha assegurat que seran unes memòries polítiques normals sobre la seua estada en el càrrec i “els esdeveniments més transcendentals dels últims temps”.

Encara que el llibre no té data de publicació ni s’ha informat de la quantitat que percebrà Johnson, els mitjans britànics ja especulen amb xifres astronòmiques. Alguns dels seus predecessors en el càrrec van rebre importants sumes de diners per les seues memòries, com Tony Blair, qui segons la premsa va recaptar fins a 5 milions de lliures (5,64 milions d'euros) o David Cameron, que hauria rebut fins a 1,5 milions de lliures (1,69 milions d'euros).

El desembre passat es va conéixer que l’exlíder tory va rebre més de 750.000 lliures (873.000 euros) per tres discursos pronunciats el novembre passat i altres 276.000 lliures (320.379 euros) per un altre discurs pronunciat davant el Consell d'Agents d'Assegurances el passat octubre, segons l'última actualització del registre d'interessos al Parlament.

L'antic primer ministre no ha informat de quins són els seus pròxims reptes professionals, després que els seus escàndols durant la pandèmia obligaren el seu propi partit a forçar la seua renúncia, el 7 de juliol del 2022. Abans d'entrar en política va ser periodista i ha publicat altres llibres, com The Churchill factor, la biografia del seu ídol polític Winston Churchill, en 2014.

També et pot interessar

stats