Bill Cosby, condemnat a presó per agressió sexual a una dona el 2004

El còmic nord-americà, definit pel jutjat com a “depredador sexual violent”, haurà de passar entre 3 i 10 anys empresonat.

Bill Cosby abandona el Palau de Justícia del comtat de Montgomery
Bill Cosby abandona el Palau de Justícia del comtat de Montgomery / Mark Makela (Reuters)

El còmic Bill Cosby passarà fins a un màxim de deu anys a la presó després de ser condemnat per un tribunal de l’estat de Pennsilvània als Estats Units, per haver drogat i violat una dona en 2004. “Ha arribat el dia, ha arribat el moment”, ha assegurat el magistrat del cas en el moment en què ha llegit la sentència. 

Cosby, de 81 anys, haurà d’ingressar en presó de forma immediata i també haurà d’afrontar les costes del cas i una multa de 25.000 dòlars. El fet que Cosby, que va ser una icona de la cultura popular als Estats Units, haja sigut declarat pel magistrat com a “depredador sexual violent” implica que serà inclòs en una llista d’abusadors sexuals i que haurà d’assistir durant la resta de la seua vida a sessions de control i teràpia. 

El cas que s’ha jutjat és l’agressió sexual de Cosby a la canadenca Andrea Constand el 2004, quan el còmic la va convidar a la seua mansió de Cheltenham (Pennsilvània) i li va donar unes pastilles que van permetre a l’artista abusar d’ella. Més de 60 dones han acusat Bill Cosby d’abusar sexualment d’elles entre 1960 i 2000, encara que aquests casos no van prosperar per haver prescrit. 

Per la seua banda, Andrew Wyatt, portaveu de Cosby, ha criticat el veredicte i ha afirmat als mitjans de comunicació que s’ha tractat del judici “més racista i sexista de la història d’Estats Units”. La sentència podrà ser recorreguda encara a instàncies superiors, d’acord a una publicació en Twitter de la fiscalia del cas.

També et pot interessar

stats