Biden visita de sorpresa Zelenski a Kíiv i anuncia 500 milions de dòlars d'ajuda addicional

El president dels EUA mostra així el suport del govern nord-americà a Ucraïna uns dies abans del primer aniversari aquest divendres de la invasió de Rússia

Els presidents els Estats Units i Ucraïna, Joe Biden i Volodímir Zelenski es donen la mà abans d'una reunió a Kíiv, aquest dilluns
Els presidents els Estats Units i Ucraïna, Joe Biden i Volodímir Zelenski, es donen la mà abans d'una reunió a Kíiv, aquest dilluns / Ukranian Presidential Press (Reuters)

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha arribat aquest dilluns a la capital d'Ucraïna, Kíiv, en una visita sorpresa per a subratllar el suport del govern nord-americà al president, Volodímir Zelenski, en la seua guerra contra Rússia.

Biden ha anunciat durant la seua visita a Kíiv 500 milions de dòlars en ajuda addicional a Ucraïna i ha avançat que aquesta setmana anunciarà més sancions contra Rússia.

És el primer viatge de Biden a Ucraïna com a president, uns dies abans del primer aniversari aquest divendres de la invasió de Rússia i un dia abans del discurs dimarts del president rus, Vladímir Putin, sobre l'estat de la nació, en el qual avaluarà la marxa de la guerra.

Biden s'ha reunit amb Zelenski, després que tots dos es veren cares per primera vegada el passat 21 de desembre durant una històrica visita del governant ucraïnés a Washington, en el seu primer viatge a l'estranger des que es va iniciar la guerra.

D'altra banda, la primera ministra italiana, Giorgia Meloni, estarà també dimarts a Kíiv per a reafirmar el suport del govern italià a Zelenski.

També et pot interessar

stats