Biden promet venjança contra els terroristes de l'Estat Islàmic: "Farem que ho pagueu"

En un discurs a la nació, el president dels Estats Units assumeix responsabilitats, però defensa l'eixida dels EUA de l'Afganistan

El president dels EUA, Joe Biden en la Casa Blanca a Washington DC
El president dels EUA, Joe Biden a la Casa Blanca a Washington DC / Yuri Gripas

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha afirmat aquesta passada nit que el seu país no perdonarà els autors dels atacs contra l'aeroport de Kabul, als quals perseguirà i els farà pagar pels atemptats. Visiblement afectat, Biden ha fet un discurs a la nació, després que 12 soldats estatunidencs moriren i 15 més hi resultaren ferits.

El grup gihadista Estat Islàmic ha reivindicat aquest atemptat suïcida a l'aeroport de Kabul on van morir en diversos atacs almenys 60 persones i 140 més van resultar ferides, en la seua majoria afganesos que intentaven pujar en alguns dels vols d'evacuació dels països aliats, que també van patir víctimes entre les seues files.

Joe Biden ha revelat que ha demanat als caps de les Forces Armades que elaboren diferents plans per a atacar l'Estat Islàmic en represàlia per l'atemptat a Kabul, plans que vol tindre preparats per a usar-los en el moment que considere necessari.

"Sóc responsable, fonamentalment, de tot el que ha succeït últimament"

"Soc responsable, fonamentalment, de tot el que ha succeït últimament", ha reconegut Biden en resposta a les preguntes de la premsa. Tot i assumir responsabilitats, ha recordat que el seu antecessor Donald Trump (2017-2021) va arribar a un acord el febrer de 2020 amb els talibans per a retirar a les forces estatunidenques de l'Afganistan abans de l'1 de maig a canvi que els insurgents no acolliren terroristes i no atemptaren contra les tropes estrangeres. Segons ha dit, la seua única opció era continuar amb l'acord de Trump per a traure als soldats dels EUA de l'Afganistan.

"Mai he sigut de l'opinió que s'han de sacrificar vides estatunidenques per a intentar establir un govern democràtic a l'Afganistan, un país que mai ha sigut en la seua sencera història una nació. I que està fet, i no ho dic de manera despectiva, d'un conjunt de diferents tribus que mai, mai s'han portat bé".

El Pentàgon ha assenyalat que actualment hi ha 5.000 persones dins de l'aeroport esperant a abordar un dels avions d'evacuació.

També et pot interessar

stats