Biden planeja nominar un general afroamericà com a secretari de Defensa

En cas de ser confirmat pel Senat, Austin es convertiria en el primer afroamericà a comandar el Pentàgon.

El candidat a secretari de Defensa dels Estats units, el general Lloyd J. Austin III
El candidat a secretari de Defensa dels Estats units, el general Lloyd J. Austin III / Michael Reynolds (EFE)

El president electe dels Estats Units, el demòcrata Joe Biden, planeja nominar com a secretari de Defensa el general Lloyd J. Austin III, de 67 anys, que va ser cap del Comandament Central abans de retirar-se l’any 2016. El seu nomenament i confirmació per part del senat estatunidenc seria històric, ja que Austin es convertiria en el primer afroamericà a comandar el Pentàgon.

Mentre estava a l’exèrcit, Austin va ser l’encarregat, des de 2013 a 2016, de les operacions a l’Iraq, l’Afganistan, el Iemen i Síria, la majoria dels països en els quals els Estats Units està en guerra.

Ara, Austin requerirà tant una exempció com d’una confirmació del Congrés per a ser designat com a cap del Pentàgon perquè la llei estableix un termini de set anys des del retir per a accedir al càrrec, i tan sols n’han passat quatre. Per eixe motiu, l’oposició demòcrata en el Congrés ha sigut crítica amb el nomenament pel fet de requerir l’exempció.

Austin era un dels tres candidats que sonava per al lloc al costat de l’exsecretari de Seguretat Nacional, Jeh Johnson, també afroamericà, i la que pot ser la favorita, la funcionària del Pentàgon Michèle A. Flournoy. va ser subsecretària de Defensa durant la presidència de Barack Obama i també sonava com la candidata millor posicionada per a encarregar-se del Pentàgon en una hipotètica victòria de Hillary Clinton el 2016.

També et pot interessar

stats