Biden diu "estúpid fill de puta" a un periodista de Fox News

El president dels Estats Units va ser sorprés amb el micròfon obert quan li preguntaren per la inflació al país en acabar una roda de premsa

El president Biden escolta la pregunta del reporter de la cadena Fox News
El president Biden escolta la pregunta del reporter de la cadena Fox News / Leah Millis (Reuters)

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha protagonitzat un incident aquest dilluns amb un periodista de la cadena conservadora Fox News, que va qualificar d'"estúpid fill de puta" en resposta a una pregunta en acabar un acte a la Casa Blanca.

L'insult del mandatari va tindre lloc després que el reporter Peter Doocy li preguntara si creia que la inflació als Estats Units podia suposar un "llast polític" per al Partit Demòcrata en les eleccions legislatives que se celebraran al novembre al país. "És un gran recurs, més inflació", va dir sarcàsticament Biden, abans d'afegir: "Quin estúpid fill de puta".

No queda clar si el president es va adonar que el seu micròfon continuava encés, ja que va fer el comentari quan els periodistes estaven abandonant ja la sala est de la Casa Blanca, on havien assistit a l'inici d'una reunió de Biden sobre la inflació. Després que Biden es queixara que totes les preguntes dels periodistes es referien a la crisi a Ucraïna, Doocy en va formular un altra relativa a la inflació i el dirigent va amollar l'exabrupte.

L'incident es va convertir de seguida en el tema de la vesprada en diverses cadenes de televisió, i en Fox News van entrevistar Doocy, que va fer broma sobre el tema. "Ningú ho ha verificat ara com ara, [el que ha dit Biden], i ha dit que no és veritat [que jo siga un estúpid fill de puta]", va afirmar el corresponsal. Més tard, durant una aparició en el programa de màxima audiència de Sean Hannity en la cadena, el periodista va dir que Biden li havia telefonat i tots dos havien fet les paus.

Preguntat per si Biden s'havia disculpat, Doocy va evitar confirmar-ho i va dir únicament que apreciava que el president li haguera telefonat per a "refredar els ànims" en un moment en què el país està "prop de la Tercera Guerra Mundial", en al·lusió a les tensions amb Rússia per Ucraïna.

Doocy ja havia protagonitzat abans diversos intercanvis tibants amb la portaveu de la Casa Blanca, Jen Psaki, pel fet que les seues preguntes reflecteixen la tendència conservadora de Fox News i a vegades parteixen de premisses basades en la desinformació. No obstant això, fins ara Biden no havia tingut una falta de respecte similar amb cap periodista —recurrents, en canvi, amb el predecessor, l'expresident Donald Trump—, encara que la setmana passada va dir que la pregunta que li havia fet una altra reportera de Fox News era "estúpida".

L'incident va generar crítiques d'altres corresponsals davant la Casa Blanca, com Jeremy Diamond, de CNN, que va publicar en Twitter: "No estava bé quan Trump insultava a la premsa, i tampoc està bé que Biden ho faça". Durant el seu mandat, Trump (2017-2021) va atacar constantment els periodistes, especialment aquells crítics amb ell, que descrivia com "els enemics del poble", i també va usar l'insult de "fill de puta" almenys una vegada, per a referir-se al presentador de la cadena NBC Chuck Todd.

També et pot interessar

stats