Biden defensa la retirada de tropes d’Afganistan: “La nostra missió mai va ser crear una nació”

El president dels EUA ha assegurat que si els talibans ataquen els nord-americans, es defensaran “amb una força devastadora”

El president dels Estats Units, Joe Biden
El president dels Estats Units, Joe Biden / Reuters

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha defensat "per complet" la seua decisió de la retirada militar de l'Afganistan, a pesar del caos que s’està vivint a la ciutat de Kabul. Tot i això, ha reconegut que la presa de la capital afganesa per part dels talibans s’ha produït "més ràpid de l'anticipat".

En un discurs a la nació, el cap de la Casa Blanca ha assegurat que la missió del seu país a l'Afganistan mai va ser crear "una democràcia unificada i centralitzada", sinó evitar els atacs terroristes contra sòl nord-americà.

Biden ha insistit que està convençut que la decisió de retirar les tropes és la correcta: “Després de vint anys, he aprés que mai hi hauria un bon moment per a retirar les tropes estatunidenques", ha apuntat. 

Durant la compareixença televisada, on no s’han admés preguntes, el president dels EUA també s’ha dirigit als talibans, assegurant que si ataquen treballadors nord-americans o sabotegen l’evacuació d’Afganistan, es defensaran “amb una força devastadora, si és necessari”. 

També et pot interessar

stats