Biden compleix 81 anys en ple camí a la reelecció i amb la popularitat per terra

Malgrat que només es lleva tres anys amb Trump, l'electorat el percep com un candidat excessivament vell, especialment per les distraccions i comportaments estranys en aparicions públiques

2130367208
Retrat de Joe Biden sobre un fons negre en un discurs a Washington DC / Shutterstock

Joe Biden, president dels EUA, compleix aquest 20 de novembre 81 anys. El polític demòcrata pretén presentar-se a la reelecció, fet que està afectant negativament la seua popularitat i així ho mostren els indicadors, ja que està més baixa que mai. L'any passat, Biden es va convertir en el primer octogenari a ocupar la Casa Blanca. Si tot transcorre segons el que es preveu i el Partit Demòcrata l'elegeix de nou com a candidat, serà l'aspirant a la presidència de major edat en la història dels Estats Units.

Tot i que hi ha un parell d'aspirants sense possibilitats reals de resultar triats, el Partit Demòcrata ha fet una única aposta pel mandatari. Creuen que si en 2020 va aconseguir derrotar Donald Trump, aquest 2024 podrà fer-ho de nou. 

Si Biden guanya les eleccions, començarà la presidència amb 82 anys i l'acabarà amb 86. Malgrat que només es porta tres anys amb l'expresident Donald Trump, el precandidat favorit del Partit Republicà, Biden és percebut com més ancià pels ciutadans. Aquesta imatge s'ha potenciat per les distraccions que ha protagonitzat en algunes ocasions.

Segons una enquesta publicada l'agost passat pel Centre d'Investigació sobre Assumptes Públics AP-NORC, el 77% dels enquestats, republicans i demòcrates, pensen que Joe Biden és massa major per a exercir efectivament el càrrec de president.

L'última enquesta d'NBC News publicada aquest diumenge mostra que l'índex d'aprovació del president ha disminuït al nivell més baix des que és president (40%), principalment perquè els votants desaproven el seu maneig de la política exterior i la guerra entre Israel i Hamàs.

També et pot interessar

stats