Biden signa una orde executiva per a controlar el desenvolupament de la intel·ligència artificial

El president estatunidenc ha qualificat l'orde executiva com l'“acció més significativa” adoptada per qualsevol govern del món fins ara

La vicepresidenta Kamala Harris comparteix un moment amb el president dels Estats Units Joe Biden
La vicepresidenta Kamala Harris comparteix un moment amb el president dels Estats Units Joe Biden / Leah Millis / Reuters

El president estatunidenc, Joe Biden, ha signat aquest dilluns una orde executiva per a controlar el desenvolupament de sistemes d'intel·ligència artificial (IA) i l'aplicació en tots els sectors de la societat, davant dels riscos que planteja aquesta nova tecnologia.

Abans de la signatura de la llei, Biden ha declarat a la Casa Blanca que la IA “és la tecnologia més transcendental” de la història recent, amb aplicacions a tots els camps de la ciència, l'economia i la societat, però que també presenta “molts riscos. Per això ha de ser controlada”. 

Biden ha qualificat l'orde executiva com l'“acció més significativa” adoptada per qualsevol govern del món fins ara, cosa que permetrà als Estats Units ser el líder i model que altres països seguiran per a controlar el desenvolupament de la IA. L'orde obligarà les empreses que desenvolupen qualsevol sistema que puga suposar un risc greu per a la seguretat nacional, la seguretat econòmica nacional o la salut públiques a notificar a l'administració quan vagen a posar a prova aquest model. 

Al mateix temps, tractarà d'evitar el frau i l'engany mitjançant l'ús de la IA, en aquest cas obligant l'etiquetatge amb claredat del contingut generat per la intel·ligència artificial. També incorporarà clàusules per a protegir la privacitat, millorar els drets civils i resguardar els consumidors, entre altres.

Per la seua part, els departaments d'Energia i Interior vigilaran les possibles amenaces de sistemes sobre infraestructures crítiques i els riscos que puga suposar en els camps químic, biològic, radiològic, nuclear o de ciberseguretat.

Precisament aquest dimarts la vicepresidenta del país, Kamala Harris, viatjarà al Regne Unit per a participar en una cimera mundial sobre intel·ligència artificial. Harris vol que les mesures que adopte Washington “servisquen com a model per a l'acció internacional”.

També et pot interessar

stats