Biden anuncia sancions a Rússia després del "principi d’invasió a Ucraïna"

El president dels EUA ha autoritzat l'enviament de soldats estatunidencs als països bàltics, en resposta a Putin

El president dels Estats Units, Joe Biden
El president dels Estats Units, Joe Biden / Reuters

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha anunciat la imposició de la primera ronda de sancions econòmiques contra Rússia, amb l'objectiu d'aïllar Moscou del sistema financer occidental. "Aquest és el principi d'una invasió a Ucraïna (...). Així que hi començaré a imposar sancions com a resposta", ha assegurat en un discurs des de la Casa Blanca.

Les sancions es arriben poc després que Rússia reconeguera la independència de les repúbliques separatistes de Donetsk i Lugansk, a l'est d'Ucraïna, i autoritzara l'enviament de tropes russes al Donbass.

"Estem aplicant sancions completament blocadores de les dues grans institucions financeres russes, el VEB (un dels majors bancs d'inversió i desenvolupament) i el seu banc militar", ha apuntat el president dels EUA.

Així mateix, Washington implementarà sancions globals sobre el deute sobirà rus. "Significa que hem apartat el govern rus del finançament occidental", ha aclarit Biden. A més, Moscou ja no podrà aconseguir fons des d'Occident ni comerciar amb el seu nou deute en els mercats dels aliats dels Estats Units. 

A més, a partir de demà, els EUA imposaran sancions a les elits russes i els seus familiars, ja que, ha dit, formen part d'"els jocs corruptes del Kremlin", i no ha descartat ampliar aquest càstig si Rússia "segueix amb la seua agressió a Ucraïna".

Autoritzen l'enviament de soldats als països bàltics

Per tal de respondre als moviments del cap del Kremlin, Vladímir Putin, Biden també ha autoritzat l'enviament de soldats estatunidencs als països bàltics (Lituània, Estònia i Letònia). Tot i això, ha aclarit que els Estats Units “no tenen intenció de lluitar contra Rússia".

El cap de la Casa Blanca ha detallat que en els últims mesos Washington s'ha coordinat amb els socis de l'OTAN i d'Europa per a preparar la seua resposta a Moscou.

També et pot interessar

stats