Bèlgica prepara la posada en marxa dels estudis de cine aquàtics més grans d'Europa
El complex està pensat per a atraure produccions audiovisuals que necessiten rodar escenes complicades tècnicament dins l'aigua.
No serà fins al gener del 2019 quan Bèlgica tinga enllestits els estudis de cine aquàtics interiors més grans d'Europa. El projecte va ser idea del càmera professional Wim Michiels, especialitzat en gravacions submarines, que es va adonar que els avantatges fiscals que ofereix Bèlgica a les produccions audiovisuals internacionals podien augmentar considerablement l'atractiu d'uns estudis com els que tenia al cap.
Amb un pressupost de 23 milions d'euros, quan només falten 5 mesos per a la inauguració, aquesta nova ciutat del cine belga ja té acordades 20 produccions amb escenes subaquàtiques de diferents països europeus, així com Canadà i els Estats Units.
El complex tindrà tres estudis, amb espais d'entre 1.200 i 1.700 metres quadrats i una fossa de nou metres de profunditat amb capacitat per a sis milions de litres d'aigua climatitzada, on es podran reproduir escenes de naufragis, inundacions, tempestes i batalles navals, amb ones gegants i altres elements dificils de filmar en exteriors, com vehicles, vaixells de gran tonatge, habitatges i maquetes urbanes submergides. També disposarà d'un terra abatible i un sostre capaç de sostenir llums de fins a una tona de pes. Tot això amb el repte de garantir la seguretat dels actors que treballaran llargues hores dins de l'aigua.
Michiels assegura que tècnicament serà l'estudi més avançat d'Europa i donarà la possibilitat d'incloure molts efectes especials en el mateix rodatge, la qual cosa facilitarà la postproducció, perquè abaratirà costos i energia. Amb un preu de 36.000 euros per setmana de gravació i la possibilitat d'acollir fins a 3 produccions alhora, el creador del projecte opina que podrà assumir els riscos financers que comporta aquesta aventura cinematogràfica. També considera que l'auge de les plataformes sota demanda representa una nova oportunitat per al sector.