Bèlgica busca un militar que ha amenaçat de mort el viròleg Marc van Ranst, el 'Fernando Simón' belga

El viròleg i la seua família han hagut de refugiar-se en un lloc segur mentre les forces de seguretat busquen aquest individu fortament armat

Els agents
Les forces de seguretat belgues busquen Jurgen Conings al parc nacional Hoge Kempen / Reuters

Bèlgica busca desesperadament un militar d'extrema dreta que ha amenaçat de mort el viròleg de referència del país. El sospitós és un militar radicalitzat que va desaparéixer dilluns després d'amenaçar de mort el viròleg Marc van Ranst, el "Fernando Simón belga", gran especialista sobre la Covid-19 i una figura mediàtica al país. Marc van Ranst es troba ara en parador secret sota protecció policial, juntament amb la seua família.

Es tracta de Jurgen Conings, un militar de 46 anys vinculat a l'extrema dreta i fugitiu des de fa dos dies. Conings és un home de complexió musculosa, d'1,80 d'alçada i porta tatuatges. La policia ha trobat el seu cotxe i dins hi havia armament pesant, inclòs un llançacoets. A més, de l'armeria de la caserna on treballava s'hauria endut pistoles, metralladores i un jupetí antibales.

Les forces de seguretat busquen aquest individu prop de la frontera amb els Països Baixos, al parc nacional Hoge Kempen, tancat per al públic des de dimecres al migdia.

Jurgen Conings va dir en xarxes socials que mataria gent. A més, va deixar dues cartes de comiat a la seua casa de Lanklaar, per la qual cosa "tothom és molt cautelós sobre el que puga passar", segons ha afirmat el director del parc natural, Ignace Schops. "Espere que puguen trobar-lo molt prompte perquè no és bo tindre algú tan perillós al parc nacional", ha assenyalat.

També et pot interessar

stats