La banca d'Algèria desbloqueja les operacions amb les empreses espanyoles

La decisió aplana el camí a les exportacions, frenades des de juny, quan Algèria va trencar el tractat pel canvi de postura d’Espanya respecte al Sàhara

Les exportacions valencianes registren un nou rècord històric el 2019
La decisió de la banca algeriana obri un panorama esperançador a les exportacions / À Punt NTC

La banca algeriana torna a operar amb les empreses espanyoles, després que les transaccions hagen estan bloquejades des de mitjans de juny, arran de la postura del govern espanyol respecte al Sàhara que va motivar que Algèria trencara el tractat de cooperació amb el nostre país. La banca algeriana, ABEF, ha emés un comunicat aquesta matinada en què reconeix que ja no s’aplica la congelació de les transaccions amb el comerç exterior d’Espanya.

Tot i que la notícia deixa un panorama més esperançador per a Espanya, que ja havia albirat un document de fa uns dies en què la banca algeriana admetia que el bloqueig no afectava les transaccions tancades abans del bloqueig, encara queden alguns bloquejos en les relacions comercials entre Espanya i Algèria.

De fet, algunes fonts citades pel diari El País, que ha avançat la notícia, apunten que hi ha mercaderies espanyoles retingudes en la duana algeriana, a l’espera de poder arribar a la destinació.

Probablement, la decisió de la banca algeriana afavorirà l’eixida d’aquestes mercaderies cap als clients finals. 

També et pot interessar

stats