Baleària treballa en la introducció del biogàs en les seues embarcacions

Implantar combustibles alternatius és una de les mesures per a reduir la contaminació marítima

Un vaixell de Baleària / À Punt NTC

L'hidrogen i el vaixell elèctric són alternatives al biogàs que ja utilitzen en una naviliera valenciana, que confia en l'aprofitament d'una font energètica encara per explotar. El transport és una de les activitats que genera més gasos d'efecte d'hivernacle. Per via marítima viatgen el 90 % de les mercaderies i, per a reduir aquesta contaminació, s'estan implantant altres opcions.

El biogàs o biometà s'obté a partir del tractament de residus. A la Comunitat Valenciana hi ha diverses depuradores, com la d’Almussafes, que aprofiten aquesta energia per a fer funcionar les seues instal·lacions.

Ara està en marxa un pla valencià que impulsa la Generalitat per a crear fins a cent plantes de biogàs al llarg de tot el territori valencià. Segons Javier Cervera, director de transició energètica de Baleària, “amb la incorporació d’un biometà en l'àmbit espanyol, que és on tenim els ports, podrem fer zero emissions amb els nostres vaixells”, ha declarat.

El gran fòrum internacional de la COP també serveix per a intercanviar experiències i idees entre empreses. Dins de la delegació espanyola, estarà present l'experiència de la naviliera valenciana. “En la cimera del canvi climàtic veurem i compartirem solucions amb altres empreses arreu del món”, afirma Cervera.

També et pot interessar

stats