La baixa taxa de vacunació dels majors, clau en els rebrots de covid a la Xina

Al voltant del 40% dels majors xinesos de 80 anys no ha rebut cap dosi de la vacuna

Treballadors amb vestits de protecció desinfecten una zona residencial a Xangai
Treballadors amb vestits de protecció desinfecten una zona residencial a Xangai / Reuters

La Xina insisteix en la seua política de zero covid al mateix temps que tracta de resoldre un dels punts febles de l'estratègia: la baixa taxa d'immunització entre els ancians, un dels grups més vulnerables, però també un dels més reticents a vacunar-se.

El país asiàtic lluita en l'actualitat amb els majors brots de covid des del començament de la pandèmia, contra els quals ha aplicat la mateixa estratègia que en els dos anys anteriors, campanyes massives de PCR, restriccions a la mobilitat i confinaments selectius o generals que aquesta vegada s'han concentrat a la ciutat oriental de Xangai i a la província de Jilin (nord-est).

Milions de persones romanen confinades a les seues cases per temor en part al fet que una onada encara major de contagis col·lapse el sistema sanitari, situació que és més probable per les reserves dels majors a vacunar-se.

Rebuig a la vacuna

Al voltant del 40% dels majors xinesos de 80 anys no ha rebut cap dosi d'una vacuna contra la covid i aproximadament 50 milions d'habitants majors de 60 no tenen una pauta completa de vacunació, segons dades de març de la comissió nacional de sanitat de la Xina.

Aquestes xifres suposen una taca en l'aparentment reeixida campanya d'immunització de la Xina, que ha administrat 3.303 milions de dosis entre la seua població de 1.400 milions d'habitants.

"La majoria d'ancians tenen malalties cròniques, per la qual cosa, si s'infecten de coronavirus, el risc de malaltia greu i mort és major que el d'altres grups d'edat", va advertir recentment Lei Zhenglong, expert de la comissió de sanitat.

Alguns governs locals han oferit cupons de descompte, regals o fins i tot diners en efectiu per a convéncer els ancians que es vacunen, una urgència cada vegada més evident a mesura que òmicron s'estén pel territori xinés.

També et pot interessar

stats