Austràlia prohibirà la salutació nazi després dels incidents en una marxa pro drets trans

La regió de Victoria ja condemna, fins i tot amb presó, l'exhibició de l’esvàstica

Alguns dels ultradretans que van increpar els manifestants de la marxa a favor dels drets trans
Alguns dels ultradretans que van increpar els manifestants de la marxa en favor dels drets trans / Twitter @Aaroncre1

Austràlia prohibirà la salutació nazi a la regió de Victoria, la segona més poblada del país, després dels aldarulls que va provocar l’extrema dreta a Melbourne contra una marxa en favor dels drets del col·lectiu trans. Els extremistes es van enfrontar verbalment amb els manifestants i tres persones van quedar detingudes.

La fiscal general de la regió de Victoria, Jaclyn Symes, ha anunciat que proposarà ampliar la llei que ja prohibeix i condemna amb penes de presó l’esvàstica nazi perquè també es castigue la salutació nazi. El juliol de l’any passat, Victoria es va convertir en la primera jurisdicció australiana que va prohibir l'esvàstica nazi.

"Estudiem detingudament com fer-ho, consultant diversos grups, i tindrem més a dir sobre els detalls d'aquesta legislació a mesura que ho fem", va precisar la fiscal en un comunicat difós en les xarxes socials.

Perquè prospere la prohibició de la salutació nazi, l'haurà de ratificar el parlament d'aquesta jurisdicció, on tant el govern regional com l'oposició ja s'han mostrat a favor de la reforma.

Dissabte, entre 20 i 30 neonazis van fer la salutació nazi davant del parlament regional, al centre de Melbourne, on van anar amb l'objectiu de boicotejar una marxa pacífica en favor dels drets de les persones trans.

Agressions als agents

Els extremistes d'ultradreta es van enfrontar verbalment amb els manifestants que estaven allà per a defensar els drets de les persones trans, de manera que la policia de Victoria va haver de formar un cordó per a evitar més aldarulls. La policia va arrestar almenys tres persones, entre les quals hi ha una dona que va agredir un agent.

"El comportament que hem vist és desagradable i covard. Està clar que aquest símbol ha sigut utilitzat per a incitar a l'odi, no solament contra el poble jueu, sinó també contra la nostra comunitat LGTBIQ+ i altres grups minoritaris", va condemnar la fiscal en referència a les salutacions nazis que es van veure dissabte.

També et pot interessar

stats