Alemanya prohibeix durant vint anys que entre al país la neonazi espanyola Isabel Peralta

Segons ha sabut À Punt, la considera un perill per a la democràcia i l’orde constitucional 

Concentració falangista a Madrid / À Punt NTC

“L’enemic sempre serà el mateix, però amb diferents màscares: el jueu”. Aquestes van ser les declaracions antisemites de la neonazi espanyola Isabel Peralta a Madrid fa dos anys. Ara, segons ha sabut À Punt Notícies, Alemanya li ha prohibit l'entrada al país durant dues dècades, per representar un perill per a la democràcia i l'orde constitucional. 

La militància política d'Isabel Peralta és coneguda a Espanya, però el discurs i la simbologia nazi estan prohibits a Alemanya, i la van detindre fa un any, quan intentava entrar al país amb una esvàstica en la maleta. Ella mateixa ho confirmà després: “Aquesta és la simbologia que guia la meua vida”, assegurava. 

Segons ha sabut À Punt, les autoritats migratòries alemanyes li va demanar que isquera del país abans del 6 de novembre, o la tornarien a detindre i la deportarien a Espanya. A més, li prohibeixen que torne en vint anys. “Aquesta decisió té un caràcter extraordinari perquè les autoritats alemanyes entenen que la presència de Peralta suposa un perill extraordinari també”, explica el periodista especialitzat en ultradreta alemanya Andreu Jerez. 

Alemanya prohibeix l'entrada al país a Isabel Peralta
Alemanya prohibeix l'entrada al país a Isabel Peralta / À Punt NTC

Les autoritats argumenten que Peralta suposa una amenaça greu que afecta un interés fonamental de la societat. El motiu és que legitima públicament la violència contra els migrants, l'antisemitisme i els delictes d'odi. La jove milita en Bastió Frontal i a Alemanya està vinculada a Tercer Camí, una formació neonazi molt activa al sud del país, que els serveis d'intel·ligència consideren molt perillosos. 

El cas arriba en un context de preocupació creixent per l'ascens de l'extrema dreta. “El perill més gran per a l’orde constitucional i l’estabilitat del país és l’amenaça de la ultradreta”, apunta Jerez. Per si quedava algun dubte, Peralta ha signat l'orde d'expulsió amb una esvàstica abans del seu nom. 

També et pot interessar

stats