La Fiscalia denuncia la líder d'extrema dreta Isabel Peralta per incitar a la violència contra els migrants

La dirigent del grup feixista Bastió Frontal va llançar proclames dirigides a marroquins i musulmans durant una concentració no autoritzada el passat maig davant l'ambaixada del Marroc: "Mort a l'invasor!"

Partocipants en la concentració convocada per Bastión Frontal envolten la líder feixista Isabel Peralta (amb camisa blava)
Participants en la concentració convocada per Bastió Frontal envolten la líder feixista Isabel Peralta (amb camisa blava) / Europa Press

La Fiscalia de Madrid ha interposat una denúncia contra la líder del grup d'ultradreta Bastió Frontal, Isabel Peralta Medina, en considerar que va cometre un delicte d'odi en les consignes que va llançar durant una concentració davant l'ambaixada del Marroc. Unes manifestacions amb què, segons el parer del ministeri públic, va "constrényer a la violència i hostilitat contra les migrants marroquines i musulmanes".

Peralta Medina, a qui la Fiscalia identifica com a "líder" d'aquest grup feixista que va nàixer durant el confinament decretat pel coronavirus en 2020, ja estava sent investigada per la seua intervenció en un acte d'homenatge a la División Azul celebrat el passat 13 de febrer en el cementeri de La Almudena de Madrid, en entendre que va incórrer en un delicte d'odi contra els jueus. Aleshores va pronunciar frases com ara: "És la nostra suprema obligació lluitar per Espanya i lluitar per una Europa ara feble i liquidada per l'enemic. L'enemic que sempre serà el mateix, encara que amb diferents màscares: el jueu".

La Fiscalia va actuar d'ofici per aquestes manifestacions, però el jutjat en què va recaure la investigació va arxivar el cas. Decisió que el ministeri públic va recórrer en entendre que sí que va haver-hi delicte d'odi i que "no es pot arribar a excloure l'existència d'infracció penal sense haver practicat diligència de cap investigació". Des de poc després d'aquell acte el compte de Twitter de Peralta Medina està tancat per "incomplir les regles".

Ara, la Fiscalia de Madrid ha interposat una nova denúncia contra ella per les declaracions que va fer el 18 de maig de 2021 en la concentració que va tindre lloc enfront de l'ambaixada del Marroc i durant la qual es van registrar altercats amb cinc detinguts. En concret, segons va informar la Policia aleshores, els cinc arrestats —alguns dels quals menors—, estaven vinculats a grups d'extrema dreta i van protagonitzar disturbis mentre protestaven contra el govern espanyol "per permetre la invasió migratòria" a Ceuta, després de l'entrada massiva en els dies previs de milers de persones d'aquest país, molts menors.

El ministeri públic detalla que des del compte de Twitter del grup d'ultradreta Bastió Frontal es va publicitar la convocatòria d'aquesta concentració, que no comptava amb autorització per part de la delegació de govern espanyol, però que es va dur a terme al carrer de Serrano, enfront de l'ambaixada del Marroc, amb l'eslògan "Alto a la invasió", "El Marroc estat terrorista". I afegeix que María Isabel Medina Peralta "en la seua condició de líder de Bastión Frontal", es va col·locar en la capçalera de la mobilització i va llegir un manifest "amb el qual venia a constrényer a la violència i hostilitat contra els migrants marroquins i musulmans, relacionant immigració i suplantació racial i cultural".

La denúncia recull diverses citacions textuals, per exemple: "Estem ací els militants de Bastió Frontal per a plantar cara a la indecència dels nostres polítics que miren cap a un altre costat mentre patim una suplantació racial sense precedents [...]. L'arribada massiva d'immigrants que acaben amb la nostra polifonia, que acaben amb la nostra cultura, que acaben amb la nostra identitat moral i que acaben amb el que és Espanya i Europa, i això no ho permetrem".

En un altre moment del míting, Peralta va reiterar la idea de lluitar contra les persones migrants i advertia que no permetrien que "envaïren" Espanya. "Mort a l'invasor!", va arribar a dir.

També et pot interessar

stats