Ataquen a tirs l'helicòpter en el qual viatjava el president de Colòmbia

Iván Duque volava amb els ministres d'Interior i Defensa per la regió de Catatumbo en el moment de l'atac, del qual van resultar il·lesos

Impacte de les bales a l'helicòpter on viatjava el president de Colòmbia
Impacte de les bales en l'helicòpter on viatjava el president de Colòmbia / Colombia Presidency | Reuters

L'helicòpter amb el qual viatjava el president de Colòmbia, Iván Duque i els seus ministres d'Interior i de Defensa, Daniel Palacios i Diego Molano respectivament, ha sigut atacat a tirs aquest divendres al departament Norte de Santander a la frontera amb Veneçuela. El mandatari i els altres ocupants de l'aeronau, entre els quals també estava Silvano Serrano, governador d'aquest departament, han resultat il·lesos.

Segons informa el diari La Opinión de Cúcuta l'helicòpter presidencial va rebre tres impactes de bala quan volava des de la localitat de Sardinata, en la convulsa regió del Catatumbo, cap a aquesta ciutat. Es tracta d'una zona on tenen presència la guerrilla de l'Exèrcit d'Alliberament Nacional (ELN), un reducte de l'Exèrcit Popular d'Alliberament (EPL), considerat pel govern com una banda criminal, dissidents de l'extinta guerrilla de les FARC i grups narcotraficants que s'enfronten pel control territorial.

Duque ha qualificat l'atac de "covard" i ha destacat que la lluita del govern contra el narcotràfic, el terrorisme i els organismes de criminalitat organitzada que operen al país no es veurà acoquinada "amb violència ni amb actes de terrorisme".

L'atemptat ha sigut immediatament rebutjat pels països veïns. L'Equador i el Perú han expressat "el seu suport al primer mandatari" així com la seua solidaritat amb l'Estat i el poble colombià. El Paraguai, l'Argentina i Xile també han mostrat el seu suport a Colòmbia, així com els Estats Units, que han condemnat enèrgicament l'atac i han felicitat els pilots per un aterratge segur.

També et pot interessar

stats