Els atacs russos empitjoren al Donbass i a altres ciutats ucraïneses

En les últimes hores, les tropes russes han llançat dos atacs amb míssils, altres dues ofensives aèries i un total 24 atacs amb MLRS (avions no tripulats) sobre tot el país

Almenys tres morts i 21 ferits en un atac amb míssils en un districte residencial de Kramatorsk, Ucraïna
Almenys tres morts i 21 ferits en un atac amb míssils en un districte residencial de Kramatorsk, Ucraïna / Sergey Shestak (Efe)

Els atacs russos han empitjorat en les últimes hores a les regions de Lungansk i Donetsk, que integren el Donbass, a l'est del país, on les tropes ucraïneses fa dies que perden territori.

Les tropes russes han llançat dos atacs amb míssils, altres dues ofensives aèries i un total 24 atacs amb MLRS (avions no tripulats) sobre tot el país, segons informa aquest dijous l'Estat Major General de les Forces Armades d'Ucraïna.

Els russos han atacat amb míssils les infraestructures civils de les ciutats de Sloviansk i Kramatorsk, punts estratègics a Donetsk, una de les quatre regions que Rússia s'ha annexionat de manera unilateral i que encara no controla totalment.

En aquesta mateixa regió, i "malgrat les grans pèrdues registrades pels russos), l'enemic continua realitzant intents ofensius a les àrees de Liman, Bakhmut, Avdíivka i Novopàvlivka", precisa l'Estat Major ucraïnés.

Concretament, "l'enemic ha colpejat les àrees de Verkhniokamyanske, Spirne, Bilohorivka, Vesele, Bakhmut, Ivanivske, Stupochky i Druzhba amb tancs i artilleria".

El president ucraïnés, Volodímir Zelenski, ha reconegut que la situació en el front es presenta difícil per a l'exèrcit ucraïnés, que resisteix la invasió russa des del passat 24 de febrer i que ara s'ha intensificat en l'est del país.

El mandatari ha demanat, a més, als aliats el subministrament de més armament per a combatre als russos en previsió que Moscou intensifique la seua ofensiva en l'inici de la primavera, el mes de març.

Von der Leyen arriba a Kíiv per a demostrar el suport de la UE a Ucraïna

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i part del seu executiu han arribat aquest dijous a Kíiv per a "demostrar que la UE fa costat a Ucraïna tan fermament com sempre".

El president del Consell Europeu, Charles Michel, se sumarà divendres per a celebrar una cimera entre la UE i Ucraïna.

També et pot interessar

stats