Arranca a Nova York la Setmana d’Alt Nivell de l’Assamblea General de les Nacions Unides

Sánchez intervindrà dimecres davant de l’Assemblea General i participarà en cimeres paral·leles sobre ODS i ambició climàtica

Sánchez durant la seua intervenció davant l'Assemblea General de Nacions Unides a Nova York / Peter Foley (Reuters)
Sánchez durant la seua intervenció davant l'Assemblea General de Nacions Unides a Nova York l'any passat / Peter Foley (Reuters)

Aquest dilluns comença a Nova York la Setmana d'Alt Nivell de l'Assemblea General de les Nacions Unides. El secretari general de l’ONU, António Guterres, ha avançat que un dels objectius principals és tancar un acord per a "rescatar" els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), després que diverses agències de l’organització han alertat que la pandèmia i la guerra d'Ucraïna n'han frenat l'avanç.

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, s’ha desplaçat aquest diumenge als Estats Units per a intervindre davant de l'Assemblea General de l'ONU i participar en diversos actes paral·lels.

Sánchez continua així la seua agenda internacional després que la covid-19 li impedira assistir la setmana passada a la cimera del G-20 a Nova Delhi. El seu discurs està previst per a dimecres a la vesprada i, després d’aquesta intervenció, tornarà a Espanya. 

L'agenda del cap de l’executiu espanyol inclou l’assistència aquest dilluns a la cimera dels ODS, on intervindrà en un dels diàlegs que s'han organitzat, que versarà sobre “Construir resiliència i no deixar a ningú arrere”. En aquesta línia, dimecres participarà en la Cimera sobre Ambició Climàtica, a la qual ha quedat convidat per Guterres per ser Espanya un país amb compromisos ambiciosos en aquesta matèria.

També et pot interessar

stats