Apple prohibeix als seus treballadors usar xatbots d'intel·ligència artificial com ChatGPT

La multinacional també està treballant en els seus propis models de llenguatge per a crear el seu model d'IA

Un internauta usa la plataforma Chat GPT
Un internauta usa la plataforma ChatGPT / Shutterstock

Apple ha prohibit als seus treballadors usar xatbots d'intel·ligència artificial (IA) com ChatGPT i altres eines, per por que els empleats puguen divulgar informació confidencial de l'empresa, segons documents interns de la companyia als quals ha tingut accés The Wall Street Journal (WSJ).

La companyia ha dit a la plantilla que no utilitze ni ChatGPT d’OpenAI ni Copilot de GitHub, propietat de Microsoft, que automatitza l'escriptura de codi de programari. Des que es va obrir al públic l'any passat, aquest tipus d’intel·ligència artificial generativa sol ser usada per a escriure correus electrònics, textos de presentacions i fins i tot per a programar.  

Apple és coneguda per ser molt hermètica amb els seus projectes i extremadament rigorosa amb la seua seguretat per a protegir la informació sobre futurs productes. Segons el WSJ, la multinacional també està treballant en els seus propis models de llenguatge (LLM), per a crear el seu model d'IA.

Els fabricants d'iPhone no són els únics que han imposat aquesta prohibició als empleats. Empreses com JPMorgan Chase i Verizon han prohibit completament l'ús d'aquestes eines.

També et pot interessar

stats