Apple dota el nou iPhone 14 d'un sistema de missatges d'emergència per satèl·lit

L'empresa presenta el seu nou rellotge intel·ligent, que prediu el cicle d'ovulació de les dones i incorpora la funció de detecció d'accidents de trànsit i alerta als serveis d'emergència.

El CEO d'Apple, Tim Cook, parla en el Teatre Steve Jobs al campus d'Apple Park a Cupertino, Califòrnia, els EUA
El CEO d'Apple, Tim Cook, parla en el Teatre Steve Jobs al campus d'Apple Park a Cupertino, Califòrnia, els EUA / John G. Mabanglo

Apple ha mostrat els seus nous models de telèfons iPhone, rellotges Apple Watch i auriculars AirPods, així com una nova funció disponible per a l'iPhone 14 que permet enviar missatges d'emergència via satèl·lit quan no es té cobertura.

Des de la companyia de la poma mossegada asseguren que aquest nou sistema, similar a l'avançat fa uns dies pel fundador de SpaceX, Elon Musk, permet enviar missatges d'auxili en menys de 15 segons i serà gratuït per als usuaris d'iPhone 14 durant dos anys.

En un esdeveniment en la seua seu de Cupertino (Califòrnia, EUA), l'empresa que dirigeix Tim Cook també ha presentat el primer rellotge de gamma alta Apple Watch Ultra. Està dissenyat per a oferir el màxim de funcions possibles als qui practiquen esports a l'aire lliure com a alpinisme, carreres per sendes i submarinisme en situacions extremes.

Està fabricat per a poder ser usat amb guants, brillar en situacions de molt poca lluminositat com la nit o en l'oceà i per a emetre so de qualitat fins i tot en entorns de molt de vent.

El rellotge Apple Watch Ultra
El rellotge Apple Watch Ultra / John G. Mabanglo (Efe)

També ha presentat la nova versió del seu rellotge intel·ligent, l'Apple Watch Series 8, que entre altres coses fa servir un sensor de temperatura per a predir els cicles d'ovulació en les dones i ajudar així a determinar els moments de major fertilitat.

L'Apple Watch Series 8 també incorpora la funció de detecció d'accidents de trànsit, que empra els sensors del rellotge per a detectar casos d'accidents greus i alerta automàticament als serveis i contactes d'emergència.

Nous models pareguts als anteriors

Els nous models de telèfon estàndard d'Apple, l'iPhone 14 i el 14 Plus, presenten una estètica molt similar a la del model anterior, el reeixit 13 i mantenen el xip A15 Bionic.

Estan disponibles en colors negre, blanc, blau, morat i roig, i mantenen la controvertida osca en la part superior de la pantalla, però milloren significativament en les seues capacitats fotogràfiques i de vídeo.

L'iPhone 14 té una pantalla OLED de 6,1 polzades (6,7 polzades en el cas de 14 Plus), brillantor de 1.200 nits i Dolby Vision. La càmera és de 12 megapíxels i s'ha dut a terme millores significatives en la presa d'imatges en situacions de poca llum.

L'iPhone 14, que només permet targeta SIM virtual preinstal·lada, té un preu mínim de 799 dòlars (899 dòlars el 14 Plus). El primer model estarà disponible en botigues a partir del pròxim 16 de setembre, mentre que el segon ho estarà a partir del 7 d'octubre.

Els nous telèfons de Apple iPhone 14
Els nous telèfons de Apple iPhone 14 / John G. Mabanglo (Efe)

Apple també ha presentat els seus dos models d'iPhone de gamma alta, el 14 Pro i el 14 Pro Max, que sí que eliminen la controvertida osca i se substitueix per un xicotet tall no adjunt al marc de la pantalla que Apple ha batejat com a "illa dinàmica".

Ací es troba la càmera frontal i la tecnologia de reconeixement facial, i que emet notificacions de manera animada. A més, els models Pro usen un nou xip de fabricació pròpia, l'A16 Bionic.

Segon generació dels auriculars AirPods

Pel que fa als populars auriculars sense fils amb cancel·lació de soroll AirPods Pro, l'empresa els va actualitzar amb una versió de segona generació que incorpora el xip H2 i afig un carregador amb altaveu integrat i una funció per a evitar que es perden.

Segon generació dels Apple AirPods Pro
Segon generació dels Apple AirPods Pro / John G. Mabanglo (Efe)

També et pot interessar