Els antidisturbis dissolen una manifestació contra Macron després de la seua victòria

Estudiants, en la seua majoria, havien quedat per a manifestar-se en contra de Macron o Le Pen, independentment de qui guanyara

Antidisturbis dissolent una manifestació contra la victòria de Macron a París
Antidisturbis dissolent una manifestació contra la victòria de Macron a París / Mohammed Badra (Efe)

Els agents antidisturbis de la policia francesa han dissolt aquest diumenge de vesprada més d'un centenar de persones que protestaven al centre de París contra la reelecció del president Emmanuel Macron.

Els manifestants, la majoria estudiants convocats per agrupacions anticapitalistes i antifeixistes, es van citar a través de les xarxes socials a la plaça de les Halles a les 20:01 hores, just després de la publicació de les primeres projeccions de vot.

L'objectiu era manifestar-se sota el lema "Celebrem el nou quinquenni de l'alegria" contra un nou mandat d'Emmanuel Macron o contra l'elecció de la ultradretana Marine Le Pen, amb independència de qui fora el nou president de França.

Hores abans, una desena de furgons policials i antidisturbis s’havien concentrat als carrers limítrofs per a evitar qualsevol altercat, però finalment han dissolt la concentració amb l'ús de gasos lacrimògens.

A més d'aquesta manifestació a París, la plataforma convocant havia citat altres concentracions a més de vint grans ciutats de França, entre elles Marsella, Lió, Nantes, Tolosa, Rennes o Montpeller.

També et pot interessar

stats