L'ambaixador de Palestina agraeix que Espanya actue "de manera coherent amb els seus principis": "Tant de bo altres s'hi sumen"

El diplomàtic Husni Abdel Wahed defensa des d'Alacant que la causa oberta en el Tribunal de l'ONU "no va en contra de ningú", sinó únicament "a favor de la vida humana"

L'ambaixador de Palestina, Husni Abdel Wahed, atén els mitjans des d'Alacant
L'ambaixador de Palestina, Husni Abdel Wahed, atén els mitjans des d'Alacant / Europa Press

L'ambaixador de Palestina a Espanya, Husni Abdel Wahed, ha valorat este dijous l'adhesió d'Espanya a la demanda interposada contra Israel en el Tribunal Internacional de Justícia, el principal òrgan judicial de les Nacions Unides. En declaracions als periodistes, el diplomàtic ha considerat que el país actua "d'una manera coherent" i ha desitjat que "tant de bo altres s'hi sumen".

Abdel Wahed està hui a Alacant per a assistir a la inauguració del Festival Intercultural Hispanoàrab Mediterrani, organitzat per Casa Mediterrani. Abans de començar l'acte ha afirmat que el govern espanyol afronta la situació a Palestina "d'una manera molt satisfactòria", i ha afegit que espera "que seguisca en la mateixa línia". "Espanya actua d'una manera coherent amb els seus principis i valors, que són els suposats principis i valors de tota la humanitat", ha subratllat, per a afegir després que "aquells que es vanen de ser custodis de la democràcia, dels drets humans i del dret internacional han d'actuar conforme al que anuncien. Lamentablement, són pocs els que actuen conforme als seus principis i valors: Espanya n'és un".

En una compareixença al costat del director de Casa Mediterrani, l'exdiputat socialista i exambaixador d'Espanya davant de la Unesco Andrés Perelló, l'ambaixador palestí ha insistit que "este procediment no va en contra de ningú", sinó únicament "a favor de la defensa de la vida humana" en un context en el qual "malgrat tots els esforços de diferents actors, Israel continua amb la mateixa política d'impunitat i amb el seu genocidi, sense parar".

Abdel Wahed ha recordat que "hui mateix hi ha un altre episodi amb un nou bombardeig contra un camp de refugiats a la Franja de Gaza amb desenes de víctimes mortals" i ha emfatitzat que "tots els esforços que s'han fet han sigut en va perquè, simplement, Israel no fa cas a ningú". Per això, creu que és "el moment que la comunitat internacional actue amb decisió i no li continue suplicant a Israel".

"Afortunadament, hui Espanya s'ha sumat al procediment que ha iniciat Sud-àfrica sobre el genocidi davant del Tribunal Internacional de Justícia", una postura que ha volgut "agrair" expressament. "Lamentablement, la mort que pateix el nostre poble ens impedeix celebrar-la com correspon", ha lamentat tot seguit.

Pel que fa al reconeixement recent de l'estat palestí, ha comentat que "el que ha fet Espanya, juntament amb Irlanda, Eslovènia i Noruega, és una aposta per la justícia i per la pau". A més, ha valorat "les mostres de solidaritat enormes que s'han realitzat els últims huit mesos de cap a cap del territori espanyol" i ha dit que les autoritats palestines han actuat sempre "d'una forma totalment respectuosa cap als nostres amics", sense "mai forçar el que cal fer perquè cada país és independent i sobirà".

Ha lamentat que altres estats siguen "els que imposen, desqualifiquen i els que insulten", malgrat que des d'octubre del 2023 vora 130.000 palestins han resultat "ferits, mutilats, desapareguts i assassinats" a la Franja de Gaza, cosa que representa el 6% de la població. Una situació que el món veu, ha postil·lat, "en viu i en directe".

També et pot interessar

stats