Ankara confirma que els dos terroristes han mort i que "eren suïcides"

L'atemptat amb bomba ha tingut lloc aquest diumenge de matí a les portes del Ministeri de l'Interior, just enfront del Parlament de Turquia, on havia d'inaugurar-se un nou període de sessions

Almenys un mort i diversos ferits en un atemptat prop del Parlament de Turquia
Almenys un mort i diversos ferits en un atemptat prop del Parlament de Turquia / CAGLA GURDOGAN, REUTERS
01 d'octubre 2023 - 10:35

El Govern turc ha confirmat que les dues persones que han atemptat aquest diumenge de matí contra el Ministeri de l'Interior d'Ankara eren suïcides, un dels quals es va fer esclatar i l'altre va ser abatut abans de poder fer-ho.

"Un dels dos terroristes, preparat com a bomba humana, es va fer explotar a la porta del Ministeri i l'altre va ser neutralitzat amb un tret al cap abans de tindre oportunitat de fer el mateix", ha dit el ministre de l'Interior, Ali Yerlikaya, en una compareixença davant la premsa.

També ha afegit que els dos policies ferits estan continuen ingressats, però que no es tem per la seva vida.

El ministre no ha atribuït l'atemptat a cap grup concret, i únicament ha assegurat que el Govern continuaria lluitant de forma decidida contra "tota mena de terrorisme i de crim organitzat".

Diversos periodistes turcs, mitjançant la xarxa X, han distribuït vídeos suposadament gravats per càmeres de seguretat. En ells es veu com una furgoneta lleugera es para davant la porta de l'edifici ministerial. Del vehicle ixen dos homes: un corre cap a l'entrada i l'altre es col·loca en posició de disparar.

Segons el diari turc Sabah, el cotxe ja ha estat identificat com a propietat d'un veterinari. A l'home el van trobar mort d'un tir al cap anit i es dona per fet que els perpetradors de l'atac el van matar per a robar-li el vehicle, assenyala el citat diari.

El Ministeri de l'Interior està just enfront del complex del Parlament de Turquia, que hui es reuneix per a inaugurar el nou període de sessions després del recés d'estiu.

També et pot interessar

stats