Almenys sis morts i dotze ferits en un atac suïcida a l'oest de Kabul

L'atacant ha detonat els explosius que portava en una àrea pròxima a una acadèmia militar.

Militars asseguren la zona de l'acadèmia militar Marhall Fahim
Militars asseguren la zona de l'acadèmia militar Marhall Fahim / Hedayatullah Amid (Efe/EPA)

Almenys sis persones han mort, entre les quals hi ha quatre membres de les forces de seguretat i dos civils, i dotze han resultat ferides en un atac suïcida a l'oest de Kabul, en una zona pròxima a una acadèmia militar.

Un atacant suïcida ha detonat els explosius que portava cap a les 7:05 hora local a l'àrea pròxima a l'acadèmia militar Marhall Fahim. De moment, cap organització armada ha assumit l'autoria de l'atemptat.

Aquest atac es produeix enmig d'una nova ronda de converses de pau a Qatar durant els últims mesos entre delegacions nord-americanes i talibanes. A més, Washington exigeix als insurgents un compromís demostrable de reduir la violència abans de la signatura d'un possible acord de pau.

L'esborrany de l'acord que els talibans i els Estats Units van concloure al setembre preveia la retirada de més de 5.000 soldats nord-americans els primers 135 dies després de la signatura.

L'Afganistan viu una cruenta guerra des que el 2001 una coalició liderada pels Estats Units va traure del poder el règim talibà, que des d'aleshores combat per a tornar a controlar el país.

També et pot interessar

stats