Almenys huit morts en un atemptat en una reunió de clergues islàmics a Kabul

L'atac, que també deixa un balanç provisional de nou persones ferides, s'ha produït al voltant de les 11.30, hora local.

Forces de seguretat afganes vigilen la zona de l'atemptat
Forces de seguretat afganes vigilen la zona de l'atemptat / Reuters

Almenys huit persones han mort i nou han resultat ferides en un atemptat suïcida comés aquest dilluns a la capital afganesa, Kabul, prop del lloc on tenia lloc una trobada de clergues islàmics en què participaven centenars d'assistents, segons fonts policials. 

L'atac s'ha produït vora les 11.30, hora local, a l'oest de Kabul, a mig quilòmetre de la tenda Loya Jirga, un envelat utilitzat habitualment per a grans reunions per les autoritats del país.

"Un atacant suïcida que anava a peu ha fet detonar explosius en una carretera que porta a la tenda de la Loya Jirga, on tenia lloc la trobada dels ulemes", ha afirmat el portaveu de la Policia de Kabul, Hashmat Stanekzai, en declaracions a Efe. La cita havia congregat líders i acadèmics religiosos de tot el país per a debatre sobre el conflicte al país i cridar els talibans a unir-se al procés de pau proposat pel Govern afganés.

Segons la font, entre les víctimes es compta l'atacant, a més de sis civils i un policia, mentre que hi ha nou ferits, dos dels quals són membres de les forces de seguretat. No obstant això, les previsions policials apunten que la xifra podria variar en les properes hores. 

També et pot interessar

stats